Учениците од VIII, IX одделение од ООУ „Дитуриа“ Сарај и ПОУ од Љубин и средношколци кои завршија основно образование во нашето училиште, го уредија Еразмус катчето за Проектот „Повеќе мотивација за едукација“ со наставничките Изета Бабачиќ и Везира Идризовиќ. Прекрасни ученици и задоволство е да се работи со нив.